КОЛЕКЦИЯ ОТ СТАРА ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА - http://www.karadev.net/nachinaesti/

Колекция от стара техническа литература предимно на български език. Засегнати са разделите -  приложна електроника, автомобилна техника и електроника, електротехника, аудиотехника, радиотехника, телевизионна техника, справочници, цифрова изчислителна и компютърна техника. Ще представлява интерес за разработчици в електронната промишленост, радиолюбители и всички, които се занимават малко или много с електроника. Повечето неща са актуални и до днес. Ламповата техника e все още се използва, произвежда и все още с нея се постига най - точен звук. С ламповата технология се постигат и много интересни ефекти открити от Никола Тесла, които все още трудно се обясняват. Наред с тази литература има и остаряла такава за изчислителна и компютърна техника, но дори там могат да се открият интересни идеи, приложими и днес.

В колекцията има дори детската книга "Телевизията ли? ... Че то е много просто" а в категорията
„Извън тези категории“ :), може да се намери книгата "Борбата в ефира", "Дийп Пърпъл" и.... "Домашно консервиране". Последната книга има връзка с работата на радиолюбителя, защото много постижения трябва да се полеят, а киселите краставички са неизменна част от този... процес.

В колекцията най - старата техническа книга е "Пъленъ курсъ по електротехника" от Д-ръ Ел-инжинеръ Георги М. Гетовъ - 1943г. ако не броим "1200 рецепти" от 1901 година


Книгите главно са от един сайт, на който отдавна ги няма (няма да го съобщавам за да нямат проблеми), както са добавени още книги, събирани от торент тракерите и от личната ми библиотека.

 

Системни изисквания:

УЕБ браузър (желателно). Книгите са предимно сканирани изображения в PDF и по – подходящия формат за това DjVu. Може да се използват за целта следните програми за Windows:  DJVU файлове - WinDjView, PDF файлове - FoxitReader. Във почти всички дистрибуции на линукс има поддръжка на използваните файлови формати.

 

Инсталация:

Това просто е файлов архив, разделен в папки по категории, като списъка е в HTML формат с цел улеснение, така че е достатъчно само да щракнете с мишката на фала index.html в основната папка.


Забележка:

В архива няма изпълними файлове - това са само данни т.е. очевидно няма как да има вируси. Въпреки това някои посредствени антивирусни програми, могат да дадат предупреждение за проблемен файл.