ЗАДАЧА - ресет на брояча

ЗАДАЧА ЗА СПИЦИАЛИСТИ и начинаещи и пишман програмисти да се направи програма на С която да се вкарат числата от индикаторите в процесора и да се направи програма с която да се задав стойност от оператора при която да се нулира брояча. числата от броячите да се показват на дисплея при броене, да се показва избраното число за нулиране, да преброява колко пъти е нулирал на избрано число и да запомня в еепрома като лог файл на кое число колко пъти е бил нулиран брояча АТАКА спициалисти.

готовите софтуерни решения на С /си/ можете да изпратите на емайлите на сайта. ПРИЕМАТ СЕ САМО СОРС КОД във RAR /рар/ файлове за MPLAB /МПЛАБ/ и ХС8 компилатора на MICROCHIP /микрочип/.

 

МНОГО ЗА ЧЕТЕНЕ, СВАЛЯНЕ И ПРОЕКТИРАНЕ - част 2

МНОГО ЗА ЧЕТЕНЕ, СВАЛЯНЕ И ПРОЕКТИРАНЕ - част 2

http://saeedsolutions.blogspot.com/?view=magazine

 

огромна библиотека с проекти

огромна библиотека с проекти, ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО ПЕЧЕЛИШ ОБЕЗАТЕЛНО !! ;)
http://electronics-diy.com/index.php

 

проекти, схеми, обучение и много други на този сайт

проекти, схеми, обучение и много други на този сайт
https://microcontrollerslab.com/category/pic-microcontroller-tutorials/

 

още един сайт с много инфо и сорс код за процесори

още един сайт с много инфо и сорс код за процесори
 

https://www.best-microcontroller-projects.com/


измервания с волтметър и амперметър ще разгледаме накратко. в програмата протеус това може да стане много лесно. има симулация както съм показал на картинката. делитела на напрежението +24 волта съставен от съпротивленията осигурява необходимото напрежение на мосфета да се отпуши и светодиода светва.

съпротивлението на светодиода е важно колко му е стойността защото в противен случай ще изгори. за това съм свързал и един амперметър да показва каква консумация има през светодиода.

предварителено прочетете в документацията и на двата елемента за да видите и прецените какви са праметрите необходими за да се получат работите. има богата информация за отделните параметри на всички елементи, само можете да начертаете схемата в протеуса и да променяте стойностите като сравнявате резултатите с тези от документацията.

след това можете да налепите на бързо на една платка елементите и да видите дали ще се получи светването на светодиода, както и да измерите със уред стойностите на тока и напрежението за да сравните със тези в симулацията.

приятна работа и успех :)

с помощта на тази схема занапред ще можете да изчилявате необходимите ток и напрежение за всякакви мосфет транзистори, както и за вериги с управление на оптрони и други силови елементи и товари за вашите приложения в електрониката.