PHP уроци за начинаещи и напреднали

PHP уроци за начинаещи и напреднали. този е много добър и уроците са супер добре обяснени. малко бързо говори, но който знае английски не е проблем :)
ЛИНК >>> https://www.youtube.com/user/TheCharmefis/videos


урок за преместващи регистри - 74HC595

важен урок за преместващи регистри - 74HC595 често употребявани в процесорните системи. основа за по сложни периферийни чипове с протокол SPI между процесорите и външни интегрални схеми.

изгледайте това клипче за този вид TTL интегрални схеми. обяснени са основни операции с тази интеграла, като допълнително ще направя подробно ъв клип описание на всички функции и последователности на работата с този тип регистри.

ОСОБЕННО ВАЖЕН Е НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ ПИШЕ СЛЕД ТОВА КОДА В ПИК ПРОЦЕСОРИТЕ !!! ЗАЩОТО РЕГИСТЪРА ИМА НЯКОЛКО МНОГО ВАЖНИ ФУНКЦИИ КОИТО НЕ СА ОБЯСНЕНИ В ТОЗИ КЛИП !!!

ЩЕ ДАМ И ПРИМЕРЕН СОФТУЕР ЗА НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ АДРЕСИРА И УПРАВЛЯВА ГРУПА ОТ НЯКОЛКО СВЪРЗАНИ ТАКИВА РЕГИСТЪРА, КАТО ТОВА ПРАВИ ПРОЦЕСОРИТЕ С МНОГО РАЗШИРЕНИ ФУНКЦИИ НА ВХОДОВЕ И ИЗХОДИ.

ОСТАЛИТЕ ПИНОВЕ НА ПРОЦЕСОРА МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДРУГИ МОДУЛИ, КАТО АЦП, СЕРИЕН ПОРТ, ВЪНШНИ ПАМЕТИ, ЛЦД ДИСПЛЕИ И ИЗОБЩО ДА ИМАТЕ СВОБОДНИ ПИНОВЕ ОТ ПРОЦЕСОРА ЗА КОНТРОЛ НА ДРУГИ ПЕРИФЕРИИ !!!!

линк от тубата за клипчето >>> https://www.youtube.com/watch?v=6fVbJbNPrEU

 
 

книги за RASBERRY PI - част 2

книги за RASBERRY PI - част 2 >> link >> http://karadev.net/basto/?dir=raspberry2

     

asdasd

WEB програмиране & уроци

WEB програмиране & уроци

ЛИНК >>> https://www.youtube.com/channel/UCFhHkl9miEIaxNLjSYPBsMg/playlists


 
 

ЗАДАЧА - ресет на брояча

ЗАДАЧА ЗА СПИЦИАЛИСТИ и начинаещи и пишман програмисти да се направи програма на С която да се вкарат числата от индикаторите в процесора и да се направи програма с която да се задав стойност от оператора при която да се нулира брояча. числата от броячите да се показват на дисплея при броене, да се показва избраното число за нулиране, да преброява колко пъти е нулирал на избрано число и да запомня в еепрома като лог файл на кое число колко пъти е бил нулиран брояча АТАКА спициалисти.

готовите софтуерни решения на С /си/ можете да изпратите на емайлите на сайта. ПРИЕМАТ СЕ САМО СОРС КОД във RAR /рар/ файлове за MPLAB /МПЛАБ/ и ХС8 компилатора на MICROCHIP /микрочип/.

 

измервания с волтметър и амперметър ще разгледаме накратко. в програмата протеус това може да стане много лесно. има симулация както съм показал на картинката. делитела на напрежението +24 волта съставен от съпротивленията осигурява необходимото напрежение на мосфета да се отпуши и светодиода светва.

съпротивлението на светодиода е важно колко му е стойността защото в противен случай ще изгори. за това съм свързал и един амперметър да показва каква консумация има през светодиода.

предварителено прочетете в документацията и на двата елемента за да видите и прецените какви са праметрите необходими за да се получат работите. има богата информация за отделните параметри на всички елементи, само можете да начертаете схемата в протеуса и да променяте стойностите като сравнявате резултатите с тези от документацията.

след това можете да налепите на бързо на една платка елементите и да видите дали ще се получи светването на светодиода, както и да измерите със уред стойностите на тока и напрежението за да сравните със тези в симулацията.

приятна работа и успех :)

с помощта на тази схема занапред ще можете да изчилявате необходимите ток и напрежение за всякакви мосфет транзистори, както и за вериги с управление на оптрони и други силови елементи и товари за вашите приложения в електрониката.