PHP уроци за начинаещи и напреднали

PHP уроци за начинаещи и напреднали. този е много добър и уроците са супер добре обяснени. малко бързо говори, но който знае английски не е проблем :)
ЛИНК >>> https://www.youtube.com/user/TheCharmefis/videos


урок за преместващи регистри - 74HC595

важен урок за преместващи регистри - 74HC595 често употребявани в процесорните системи. основа за по сложни периферийни чипове с протокол SPI между процесорите и външни интегрални схеми.

изгледайте това клипче за този вид TTL интегрални схеми. обяснени са основни операции с тази интеграла, като допълнително ще направя подробно ъв клип описание на всички функции и последователности на работата с този тип регистри.

ОСОБЕННО ВАЖЕН Е НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ ПИШЕ СЛЕД ТОВА КОДА В ПИК ПРОЦЕСОРИТЕ !!! ЗАЩОТО РЕГИСТЪРА ИМА НЯКОЛКО МНОГО ВАЖНИ ФУНКЦИИ КОИТО НЕ СА ОБЯСНЕНИ В ТОЗИ КЛИП !!!

ЩЕ ДАМ И ПРИМЕРЕН СОФТУЕР ЗА НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ АДРЕСИРА И УПРАВЛЯВА ГРУПА ОТ НЯКОЛКО СВЪРЗАНИ ТАКИВА РЕГИСТЪРА, КАТО ТОВА ПРАВИ ПРОЦЕСОРИТЕ С МНОГО РАЗШИРЕНИ ФУНКЦИИ НА ВХОДОВЕ И ИЗХОДИ.

ОСТАЛИТЕ ПИНОВЕ НА ПРОЦЕСОРА МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДРУГИ МОДУЛИ, КАТО АЦП, СЕРИЕН ПОРТ, ВЪНШНИ ПАМЕТИ, ЛЦД ДИСПЛЕИ И ИЗОБЩО ДА ИМАТЕ СВОБОДНИ ПИНОВЕ ОТ ПРОЦЕСОРА ЗА КОНТРОЛ НА ДРУГИ ПЕРИФЕРИИ !!!!

линк от тубата за клипчето >>> https://www.youtube.com/watch?v=6fVbJbNPrEU

 
 

книги за RASBERRY PI - част 2

книги за RASBERRY PI - част 2 >> link >> http://karadev.net/basto/?dir=raspberry2

     

asdasd

WEB програмиране & уроци

WEB програмиране & уроци

ЛИНК >>> https://www.youtube.com/channel/UCFhHkl9miEIaxNLjSYPBsMg/playlists


 
 

ЗАДАЧА - ресет на брояча

ЗАДАЧА ЗА СПИЦИАЛИСТИ и начинаещи и пишман програмисти да се направи програма на С която да се вкарат числата от индикаторите в процесора и да се направи програма с която да се задав стойност от оператора при която да се нулира брояча. числата от броячите да се показват на дисплея при броене, да се показва избраното число за нулиране, да преброява колко пъти е нулирал на избрано число и да запомня в еепрома като лог файл на кое число колко пъти е бил нулиран брояча АТАКА спициалисти.

готовите софтуерни решения на С /си/ можете да изпратите на емайлите на сайта. ПРИЕМАТ СЕ САМО СОРС КОД във RAR /рар/ файлове за MPLAB /МПЛАБ/ и ХС8 компилатора на MICROCHIP /микрочип/.

 

HEX едитори : WINHEX <> HEXWORKSHOP <> NOTEPAD++ <> NOTEPAD и др. програми се използват за създаване, редактиране и други видове обработка на всички видове шестнайсетични файлове използвани в електрониката, програмирането, компютърните технологии, софтуерни и хардуерни решения и технологии. файловите формати могат да бъдат както всички *.HEX /чете се ХЕКС/, така и всички *.BIN /чете се БИН/ файлове и техните различни фирмени стандарти. в програмите могат да се конвертират файлове от един *.НЕХ стандарт към друг, както и от АSCII /чете се АСКИ/ към *.НЕХ и други варианти. Файловете от стандарта *.BIN е само един, но може да бъде конвертиран към различни други шестнайсетични формати.

ето и малко графики от самите програми <> WINHEX


 

HEX WORKSHOP


 

NOTEPAD /windows/


NOTEPAD++ тексто обработваща програма с много разширени функции широко използвана от програмисти и уеб дизайнери и специалисти


в показаните картинки хекс файла е един и същ, от стандарта ИНТЕЛ ХЕКС / intelhex/ в следващата картинка ще видите същия хекс файл преди да е конверитиран в интелхекс стандарт

както виждате текстовите редактори отварят файла със нечетимо съдържание, това са системни символи от който на нас нищо не ни говорят. за това интелхекс стандарта е направен да се разчита като нормални шестайсеични числа за да е удобно за програмистите и специалистите при редакция на файловете стойностите на адресите да са във шестайсетична бройна система